«

»

Piet de Visser – Voetbal als medicijn

Biografie Piet de Visser Voetbal als medicijnMeesterscout Piet de Visser struint op 80-jarige leeftijd nog altijd de wereld rond naar grote talenten. Sinds 2005 scout hij voor de Engelse topclub Chelsea FC. Piet de Visser overwon zware ziektes, maar voetbal was altijd zijn medicijn. Samen met schrijver Willem Vissers vertelt hij in zijn biografie over zijn overwonnen ziektes en zijn kleurrijke voetballeven als speler, voetbaltrainer en natuurlijk topscout.

Voorwoord van José Mourinho

De biografie Voetbal als medicijn vangt aan met een voorwoord van José Mourinho. Zijn woorden omschrijven de persoon Piet de Visser perfect: ‘Piet houdt net zoveel van voetbal als ik doe. Dit is het grootste compliment wat ik aan iemand kan geven die in de voetbalwereld werkt’. Zijn passie voor het spel is verbazingwekkend’. De twee kennen elkaar goed vanwege hun gezamenlijke werkgever: Chelsea.

Ziektes

Schrijver Willem Vissers beschrijft de huidige situatie van Piet de Visser: Piet slikt elke dag een stuk of twaalf pillen, maar staat nog midden in het leven. De Visser overwon diverse ziektes. Zo vertelt hij in zijn biografie over zijn operatie in 1997. Nadat hij net aardig hersteld was van een hartoperatie moest hij geopereerd worden voor slokdarmkanker. Met steun van zijn inmiddels overleden vrouw Janet én de toenmalig voorzitter en directeur van PSV, Harry van Raaij en Frank Arnesen, overwon De Visser de ziekte. Van Raaij en Arnesen brachten hem elke week videobanden met wedstrijdbeelden en zijn liefde voor voetbal bracht hem er weer bovenop.

Trainer

In Voetbal als medicijn vertelt de Visser uitgebreid over zijn lange carrière als voetbaltrainer. Zo was hij onder meer trainer van NEC, RWDM, AZ en Willem ll. Maar eigenlijk is Piet de Visser altijd scout geweest. Als trainer zocht hij al naar spelers, of hij gaf talenten kans. In zijn jeugd hielden De Zeeuwen al straatwedstrijden, straat A tegen straat B. ‘Mijn straat won altijd, de Glacisstraat in Vlissingen. Hoe dat kon? ‘Ik ging in andere straten, verderop spelertjes monsteren. Toen was ik dus al aan het scouten, als jochie van tien jaar’.

Oogje voor talenten

De biografie staat, hoe kan het ook anders, bol van de scoutingsverhalen. Piet de Visser vertelt onder meer over hoe zijn oogje voor talenten en zijn doorzettingsvermogen hebben geleidt tot vele toptransfers. Zo was De Visser bij PSV onder meer verantwoordelijk voor het scouten van talenten als Ronaldo, Jaap Stam, Gomes, Kezman en van Nistelrooij. De Visser kwam in contact met ‘Mister Roman’, die hem graag naar Chelsea zag komen. Inmiddels is De Visser al sinds 2005 de vertrouwenspersoon van de Russische voorzitter.

Piet de Visser foundation

De biografie van Piet de Visser is een mooi kijkje in het leven van de bevlogen scout. Een deel van de opbrengst van het boek stellen De Visser en Vissers beschikbaar aan de Piet Visser Foundation. De foundation steunt onder meer de academie van oud-PSV’er en ‘zoon’ van De Visser Godwin Attram. De voetbalacademie wil arme jeugd in Ghana de kans bieden een opleiding tot profvoetballer te volgen.

Boek bestellen?

Bestel Piet de Visser - Voetbal als medicijn bij Bruna Piet de Visser – Voetbal als medicijn € 17,95 Bestel direct!
Bestel Piet de Visser - Voetbal als medicijn bij Bol.com Piet de Visser – Voetbal als medicijn € 17,95 Bestel direct!
Piet de Visser – Voetbal als medicijn, 8.0 out of 10 based on 13 ratings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *