«

»

Wereld voetbal recordboek 2015

Wereld voetbal recordboek 2015Het wereld voetbal recordboek 2015, samengesteld door Keir Radnedge, is alweer de zesde editie in de reeks wereld voetbal recordboeken. Het rijk geïllustreerde boek staat boordevol met verhalen, feiten en statistieken. Zo is er extra aandacht besteed aan het Wereldkampioenschap van 2014 in Brazilië en lees je daarnaast alles over alle bekende en minder bekende voetballanden en – spelers en hun meest opvallende statistieken. Daarmee is het wereld voetbal recordboek 2015 een boeiend naslagwerk en een leuke verrijking van je boekenkast.

Honderden voetbalweetjes

Het wereld voetbal recordboek 2015 puilt uit van de verhalen, statistieken, records en weetjes. Het recordboek vangt aan met alles over het WK (waaronder de meest recente editie) en bespreekt vervolgens de opmerkelijkste feiten van de voetballers en voetballanden in Europa, Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Midden-Amerika. Daarnaast komt het Europees Kampioenschap aan bod, de diverse landentoernooien en tot slot het vrouwenvoetbal.

WK voetbal

Een aantal opmerkelijke records passeren de revue. Wist jij bijvoorbeeld dat Australië in 2001 het WK-kwalificatierecord vestigde door maar liefst 53 goals te maken binnen 2 dagen? Dat Souleymane Maman uit Tongo de jongste speler is die ooit meedeed aan de kwalificaties met een leeftijd van 13 jaar en 310 dagen? Het WK 2014 het lucratiefste WK ooit was met een plus van meer dan $ 2 miljard? Naast deze en vele andere records lees je ook allerlei feiten en verhalen. Bijvoorbeeld over de ‘truc’ van Henry, verwijzend naar één van de meest controversiële doelpunten ooit in de beslissende play-offs tegen Ierland in 2009. En over de coaches, arbitrage, toeschouwers, stadions en persoonlijke records op het WK.

Oranje en de Nederlandse voetbaliconen

Weliswaar slechts een klein onderdeel van het boek, maar uiteraard blijft ook het Nederlands Elftal niet onbesproken. Zo komen uiteraard Rinus Michels, in 1999 uitgeroepen tot coach van de eeuw, Johan Cruijff, de beroemdste nog levende Nederlandse sportman, en Ernst Happel aan bod. In het wereld voetbal recordboek 2015 lees je onder meer de top 10 topscorers van het Nederlands elftal en de top 10 spelers met de meeste interlands. Ook worden bijvoorbeeld de penalty-ellende en de kaartenregen in de WK finale tegen Spanje besproken.

Geen saaie verzameling van statistieken

Het wereld voetbal recordboek 2015 is geen saaie verzameling van statistieken. Omdat de records, afgewisseld met boeiende feiten en verhalen, in verhaalvorm zijn geschreven en bovendien met bijpassende foto’s geïllustreerd, is het een vermakelijk boek met de belangrijkste daden en personages van de voetbalwereld.

Boek bestellen?

Bestel Wereld voetbal recordboek 2015 bij Bruna Wereld voetbal recordboek 2015 € 24,99 Bestel direct!
Bestel Wereld voetbal recordboek 2015 bij Bol.com Wereld voetbal recordboek 2015 € 24,99 Bestel direct!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.8/10 (8 votes cast)
Wereld voetbal recordboek 2015, 6.8 out of 10 based on 8 ratings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *