WK Voetbal 2018

Het WK voetbal 2018 zal gehouden worden in Rusland. De 21e editie van het wereldkampioenschap begint op 14 juni 2018 met een openingswedstrijd in het Olympisch stadion in Moskou. Iets meer dan een maand later zal op 15 juli de finale gespeeld worden in hetzelfde stadion.

Organisatie WK voetbal 2018

Rusland organiseert voor het eerst in haar historie een WK voetbal. Het WK van 2018 wordt voor het eerst gehouden in een land in Oost-Europa en het is voor het eerst sinds 2006 dat er weer een WK wordt gehouden in Europa. Een groot aantal landen hadden zich beschikbaar gesteld voor de organisatie van het WK, maar de voorkeur van Blatter ging uit naar een land in Europa. De FIFA kreeg aanmeldingen van Engeland, Rusland en de duo’s Spanje & Portugal en Nederland & België. De – later discutabel bevonden – stemronde werd gewonnen door Rusland en op 2 december 2010 gaf de FIFA te kennen dat Rusland het WK voetbal van 2018 kreeg toegewezen.

WK Voetbal 2018 in Rusland

Alles over het WK voetbal 2018

 

Op Voetbalboeken.net vind je de belangrijkste informatie over het WK voetbal. Lees meer over de stadions, het speelschema en hoe je kaarten kunt verkrijgen voor de wedstrijden van het WK 2018.

Ga naar:

Speelschema WK 2018 . Bekijk op deze pagina het complete speelschema met de Nederlandse tijden waarop de wedstrijden gespeeld worden.

Stadions WK 2018. Tijdens het WK voetbal zal gespeeld worden in 12 stadions. Een deel daarvan is nieuw gebouwd en een deel gerenoveerd. Bekijk op deze pagina een volledig overzicht van alle stadions.

Kaarten WK 2018. Nederland heeft zich helaas niet geplaatst voor het WK, maar natuurlijk zijn er genoeg mooie wedstrijden te zien. Lees hier hoe je een wedstrijd bij kunt wonen.

WK voetbal 2018 uitzendingen

Helaas heeft het Nederlands elftal zich niet geplaatst voor het WK, maar toch kun je alle wedstrijden bekijken! Alle wedstrijden van het WK voetbal zullen worden uitgezonden op tv. In Nederland heeft NOS de rechten gekocht, terwijl in België Sporza alle wedstrijden uit zal zenden. Naast de uitzendrechten voor tv hebben deze zenders ook de uitzendrechten voor internet en on demand.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
WK Voetbal 2018, 9.0 out of 10 based on 1 rating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *