↑ Terug naar WK Voetbal 2014

WK 2014 Favorieten

Waar Nederland 4 jaar geleden nog tot de absolute favorieten voor het winnen van het WK behoorde, is dit jaar Nederland slechts een outsider voor de titel. Wie zijn wel de grote favorieten voor het WK 2014? We bekijken het aan de hand van de FIFA wereldranglijst en aan de hand van de verwachtingen van de wedkantoren.

Favorieten volgens de FIFA wereldranglijst

De FIFA wereldranglijst is gebaseerd op alle gespeelde interlands in de afgelopen 4 jaar. Onder alle interlands vallen zowel wedstrijden op een eindtoernooi als wedstrijden in de kwalificatie en oefeninterlands. Daarbij tellen punten voor eindtoernooien zwaarder mee dan voor oefeninterlands. Ook de sterkte van de tegenstander en de recentheid van de wedstrijden spelen mee met de ranking. Onderstaand de meest recente ranglijst:

1. Spanje
2. Duitsland
3. Brazilië
4. Portugal
5. Argentinië
6. Zwitserland
7. Uruguay
8. Colombia
9. Italië
10. Engeland
14. Chili
15. Nederland

Op basis van de FIFA wereldranglijst is Spanje de topfavoriet voor winst van het WK 2014. Het land won het WK in 2010 en zegevierde ook op de laatste 2 EK’s. Spanje wordt op de ranglijst gevolgd door Duitsland en Brazilië, eveneens twee grote favorieten voor de winst. Onder leiding van bondscoach Hitzfeld staat Zwitserland op een opvallende 6e plaats. In de top 10 staan 4 landen uit Zuid-Amerika. Colombia heeft haar 8e plaats te danken aan een zeer goede kwalficatiereeks. In de kwalificatiewedstrijden voor het continent Zuid-Amerika werden zij 2e achter Argentinië. Nederland vinden we pas terug op plaats 15, en mag op basis van de FIFA wereldranglijst dus niet tot de favorieten gerekend worden. Tegenstander in de poulefase van Nederland, Chili, staat genoteerd op een 14e plaats.

WK 2014 favorieten volgens wedkantoren

Wedkantoren geven over het algemeen een redelijk goede weerspiegeling van de favorieten op basis van quoteringen. Een overzicht van de quoteringen van Unibet:

Unibet favorieten WK

Volgens Unibet is Brazilië de grote favoriet voor het WK 2014. Niet zo heel vreemd want Brazilië is het meest succesvolle land in de voetbalhistorie met vijf wereldtitels. Daarnaast hebben ze wederom een zeer sterke selectie met uitblinker Neymar. Voor elke ingelegde euro krijg je bij winst van Brazilië 4 euro terug. Na Brazilië is volgens Unibet Argentinië de favoriet voor het WK 2014, gevolgd door Duitsland en Spanje. Daarna volgt een lijst met outsiders met een opvallende nummer 5: België. Al moet gezegd dat onze zuiderburen dit jaar met een sterke selectie voor de dag komen en bovendien heeft België zich gekwalificeerd zonder een nederlaag te incasseren. Nederland zien we terug op een 12e plaats, één plaatsje boven Chili.

Wie denk jij dat de grote favoriet is? En wat vind je van de kansen van Nederland?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.8/10 (26 votes cast)
WK 2014 Favorieten, 6.8 out of 10 based on 26 ratings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *